Безстопанствени животни – проблеми и решения

Тема за дискутиране на проблема с безстопанствените животни

Споделяне

3 коментара към “Безстопанствени животни – проблеми и решения”

 1. Обща оценка +2 , 2 гласа до тук
  Гласуване

  Миналата седмица пред блока ми ме ухапа едно улично куче. Разбира се, веднага сигнализирах в община, но днес, седмица след това това куче още е там и тероризира мен, както и други живущи. Тук веднага може да изскочи някой и да каже, че аз съм го била/гонила и подобни, но истината е че аз толкова много обичам кучета, много често даже галя и храня бездомни кучета, че в случая това просто не може да бъде вярно. Въпросното куче вече от няколко години се настани до моя блок и ме напада с лаене всеки път когато изляза по неясна за мен причина. След като ме ухапа вече ме е страх да излизам и да се прибирам, защото то все още е там и всеки път ме лае, а сега, когато знам че може и да ме ухапе стресът е двоен.
  Въпрос към общината – след като е било сигнализирано за случая защо това куче все още е пред блока ми и застрашава моя и чужди живот? Трябва ли аз, като млад данокоплатец в тази община и човек, избрал да живее в Ботевград пред това да бъде в чужбина или в София, да ме е страх да изляза от вкъщи?
  Беше споменато и в разговора ми със служителка на общината, че в близост е една от новите детски площадки, построени в града и много деца се събират там. Трябва ли това куче да охапе някое дете, за да вдигнат родителите врява и да осъдят общината за това, че не се е погрижила за безопасността на своите граждани?

  1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
   Гласуване

   Следва да се намеси компетентно лице, което да коментира, защото подобни ситуации е недопустимо да се разиграват в днешно време, без някаква идея или изгледи да се променят. Ще препратя за отношение към дирекция “Сигурност и обществен ред”.

Вашият коментар