Теми

Тестване на абонамента

С тази публикация тествам абонамента за получаване на писма при публикуване на нови статии.

Регулиране на движението около детските градини

Още едно предложение, което много лесно би могло да помогне на доста хора да не се изнервят сутрин, когато се налага да минават покрай детска градина. Предложението е просто на местата, където спират хората и слизат да оставят децата си, движението да е еднопосочно. В която и да е посока.

Домоуправители и юристи

Здравейте. Понеже съм домоуправител от близо 2 години и ми се е налагало да убеждавам хората да спазват закона, като им го цитирам, давам им извадки и им се моля да правят неща, които по закон са длъжни. Като например да поддържат фасадите и терасите си безопасни за минаващите, да заплащат вноските си за чистене … Цялата публикация “Домоуправители и юристи”

Ремонт на чешмата на бул. Цар Освободител (срещу сариевския блок)

Здравейте активисти! Предлагам да организираме ремонт на чешмата срещу сариевския блок. Защо: Това е евтина и лесна за постигане цел. Ще ни даде възможност да усетим на практика как работи приложението. Чешмата има нужда от ремонт. Намира се на много видно място и лошото и състояние говори лошо и за хората, които я ползват. Доста … Цялата публикация “Ремонт на чешмата на бул. Цар Освободител (срещу сариевския блок)”

Социална взаимопомощ

Имам предложение, хора които са трудноподвижни под една или друга форма, да им доставят книги от библиотеката, от доброволци, аз лично-бих се ангажирала

Добър пример за справяне с енергийната бедност

Споделям интересна статия на платформата move.bg, в която се представя социалната иновация на пловдивска компания за справяне с енергийната бедност: https://move.bg/energy-poverty-platform

Въпрос за енергийната ефективност

Споделям тук линк към статия, в която се обявяват данни за доклад на неправителствената организация “ЕнЕфект”, в който става ясно, че страната ни е на челно място в списъка със страни по процент на граждани, които не успяват да покриват разходите си за нормално, комфортно, здравословно отопление. И в Ботевград са немалко хората, които спадат … Цялата публикация “Въпрос за енергийната ефективност”

Колко от нас са наясно и допринасят с мнения и предложения при изработването на местния бюджет?

Когато става дума за бюджет и финанси, обикновено се търсят експертни мнения или становища на съответните институции като се смята, че гражданите не могат да се произнасят по темата, защото им липсва необходимата компетентност. Не съществува, поне на ниво местно управление, и поне по моите впечатления, интерес у хората и потребност да знаят  какво е … Цялата публикация “Колко от нас са наясно и допринасят с мнения и предложения при изработването на местния бюджет?”

Ще има ли велосипедни алеи в града?

Бих искала да повдигна темата за изграждането на велосипедни алеи в Ботевград, за да разбера мнението на хората в платформата, а защо не и да задам въпрос към представителите на общината. Каква е вероятността в „Концепция за обемно-пространствено и архитектурно художествено оформление на центъра на Ботевград”, която мина обществено обсъждане през септември, да бъде предвидено … Цялата публикация “Ще има ли велосипедни алеи в града?”