Ще има ли велосипедни алеи в града?

Бих искала да повдигна темата за изграждането на велосипедни алеи в Ботевград, за да разбера мнението на хората в платформата, а защо не и да задам въпрос към представителите на общината. Каква е вероятността в „Концепция за обемно-пространствено и архитектурно художествено оформление на центъра на Ботевград”, която мина обществено обсъждане през септември, да бъде предвидено изграждането на велоалеи в самия град? Смятате ли, че имаме нужда от трасе за велосипеди, което да свързва различни точки на града и  бихте ли участвали в обсъждане на планове за това?

Споделяне

6 коментара към “Ще има ли велосипедни алеи в града?”

 1. Обща оценка +2 , 2 гласа до тук
  Гласуване

  Вече има проектирани велоалеи от двата края на града до Трудовец и до Врачеш / чешмата преди моста/ Администативните стъпки са много , за да се стигне до стоителство. Разбира се трябва да се мисли за връзката между тези две велоалеи, което е абсоюлтно възможно. Аз, за себе си имам решения, остава да се коментират и с общинска администация.

   1. Обща оценка 0 , 2 гласа до тук
    Гласуване

    Трафика в града ни не е особено натоварен. Ако говорим за възрастните, то аз смятам че няма нужда от вело алеи. За малчуганите централната част както и парка са затворени са превозни средства, което прави страхотно място да се забавляват. Ако средствата за изграждането на тези вело алеи могат да бъдат пренасочени, мисля че би било по-продуктивно.

    1. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
     Гласуване

     Частично съм съгласна, ако става въпрос за бюджета на общината. Ако има вариант за търсене на външно финансиране за изграждане на велоалеи по програма, мисля че ОП “Региони в растеж” предоставя финансиране, насочено към изграждане на спортна инфраструктура, защо да нямаме велоалеи, които да свързват крайните точки на града?

   2. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
    Гласуване

    Моето лично мнение е, че в самия град трудно биха се обособили пространства в рамките на пътната инфраструктура за велоалеи.
    За сметка на това трябва час по-скоро да се ремонтират велоалеите към с.Трудовец и Зелин, както и да се обособи такава към с.Врачеш

 2. Обща оценка +1 , 1 глас до тук
  Гласуване

  Трудно ще се изградят велоалеи в градските улици, та те са толкова малки и тесни. Хубава идея е да се оправи алеята до Трудовец (за която управата на Г.Георгиев похарчи 1 милион лева, но днес виждаме в какво състояние е) и за да има по-дълъг маршрут за каране през околовръстното на Ботевград да излиза към Врачеш и да се изгради алея до там.

Вашият коментар